00:23:26    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 15 augustus 2012 14:02 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2012 17:58 uur

Waterschap maait Dommeloevers

Waterschap maait Dommeloevers

Op de foto: De maaiboot aan het werk. (Foto's: Henk van Weert).

In opdracht van het waterschap worden momenteel de Dommeloevers gekortwiekt. Daardoor drijft er veel maaisel in het rivierwater ter hoogte van Boxtel-Oost.

Een woordvoerster van Waterschap De Dommel meldt dat het maaien een van de belangrijkste taken van haar organisatie is in de zomermaanden. ,,Het zorgt ervoor dat de waterafvoer goed blijft functioneren. In ons stroomgebied gaat het om een lengte van in totaal drieduizend kilometer. Eenderde wordt door eigen medewerkers onderhouden, voor het overige deel schakelen we onderaannemers in."

Het maaisel wordt opgevangen bij de veegvuiluidraaiplaats die eerder dit jaar tussen de Eindhovenseweg en Parallelweg Zuid werd aangelegd in het kader van het project Dommel door Boxtel. Deze voorziening wordt nu voor het eerst gebruikt, meldt de woordvoerster van het waterschap.

Foto's

Waterschap maait Dommeloevers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel