RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:56:45    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 januari 2012 18:24 uur, laatst gewijzigd op 06 januari 2012 18:56 uur

Waterschap blijft waakzaam

Waterschap blijft waakzaam

Op de foto: Waterschap De Dommel blijft alert op de wateroverlast door de overvloedige regenval. (Foto: Albert Stolwijk).

Waterschap De Dommel verwacht dat het peil van de Dommel, waar het water van de Essche Stroom in uitkomt, dit weekeinde licht zal stijgen. ,,Dit op basis van een verwachte hoeveelheid neerslag van 8 à 10 millimeter en stijging van het waterpeil in de Maas”, meldde woordvoerder Frank van Dorst vrijdagmiddag rond vier uur.

Het waterschap kondigde woensdag in verband met de overvloedige regenval alarmfase 1 af. ,,Tussen Boxtel en Son staan momenteel enkele weilanden die grenzen aan de Dommel deels onder water. Dat zijn gebieden die van oudsher bij hoogwater onderlopen. Door de verhoogde waterstand in de Dommel is ook het peil van het Drongelens Kanaal gestegen”, aldus Van Dorst.

De afgelopen dagen is in de Ardennen veel regen vallen. Hierdoor stijgt het waterpeil van de Maas. Van Dorst: ,,De piek van het verhoogde Maaswater zal pas naar verwachting maandag ter hoogte van ’s-Hertogenbosch zijn. Daar stromen de rivieren de Dommel en de Aa gezamenlijk via de Dieze in de Maas. Volgens de huidige prognoses zal het verhoogde Maaswater niet tot problemen leiden. Waterschap Aa en Maas houdt deze situatie nauwlettend in de gaten en stemt dit af met Rijkswaterstaat.”

Waterschap De Dommel gaf vrijdag verder aan dat het waterpeil in de Beerze sinds donderdag licht is gestegen. ,,Handmatig wordt door veldmedewerkers van het waterschap iedere mogelijkheid benut de grote hoeveelheden water van de Beerze af te voeren. Stuwen en waterbergingsgebieden zijn hierbij de hulpmiddelen die de medewerkers voor handen hebben”, meldt Van Dorst.

Het water staat momenteel tot dicht aan de onderkant van de bruggen, maar leidt nog nergens tot overlast. ,,Er zijn vijf waterbergingsgebieden ingezet. Een zesde bij de Vloeder-Zuid in Goirle stroomt nu ook langzaam vol. Hierdoor neemt de druk van de hoeveelheid water in de Nieuwe Leij en Voorste Stroom bij Oisterwijk enigszins af. ”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair