18:28:05    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 09 juni 2011 09:35 uur, laatst gewijzigd op 09 juni 2011 09:39 uur

'Wat een fantastische ervaring...'

\'Wat een fantastische ervaring...\'

Op de foto: Vier leden van Ulteam puffen even uit bij de start in Le Bourg d’Oisans. Ook Kim Albert (rechts) passeert juist; de Boxtelaar maakt zich op voor de derde beklimming. (Foto: Marc Cleutjens).

Helemaal uitgepierd zijn ze, de vier leden van Ulteam uit Liempde en Gemonde. Het is kwart voor negen op donderdagochtend als ze er twee beklimmingen van Alpe d’Huez op hebben zitten. Maar Paul van Boxtel, Peter van der Zanden en Sjors Rijken gaan door. En ook Mendy Rijken overweegt nog een keer omhoog te gaan. De andere teamleden vertoeven elders op de berg...

,,Het is bitter koud boven”, puft Paul als hij zich als eerste meldt bij de ’verzorgingspost’ die de aanhang van Ulteam nabij de rotonde in Le Bourg d’Oisans heeft ingericht. Ook boven in Alpe d’Huez is nog een post.

De meeste renners komen verkleumd van de berg gereden. Onder het spandoek van Ulteam branden kaarsjes; voor Bert Bekkers, die vandaag zijn verjaardag zou vieren, en voor Pauls vader. ,,Elk kaarsje heeft een verhaal”, klinkt het op straat.

Kim Albert meldt zich ook aan de straatkant. Ook de renner van Biking4Life heeft er twee beklimmingen opzitten. ,,Het gaat best goed, maar het is afzien hoor”, glimlacht Kim. Zijn teamgenoten is hij uit het oog verloren. ,,Ik heb boven wel Sjef Schellekens uit Liempde gezien.”

Henk Quinten uit Liempde is ook goed bezig. Hij laat vanochtend om half tien per sms weten dat het ‘geweldig’ gaat. ,,Ben nu voor de tweede keer bij de finish. Wat een fantastische en indrukwekkende ervaring. Grandioos.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Alfa TopSlank EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Filipe Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Doornmalen electro Huidtherapie Toverboom Podium Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij