19:06:18    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 02 juni 2011 20:15 uur, laatst gewijzigd op 02 juni 2011 20:19 uur

Warm welkom voor nieuwkomers

Warm welkom voor nieuwkomers

Op de foto: Uit handen van biertapper Theo van Roosmalen krijgt nieuwkomer Truus van Grinsven een lekker biertje. (Foto: Peter de Koning).

Elk jaar worden op Hemelvaartsdag de nieuwe inwoners van Esch verwelkomd. De dag begon met een brunch waarbij ook burgemeester Frans Ronnes aanwezig was. Daarna kregen de nieuwkomers bij de bierpomp in het centrum een biertje uit handen van biertapper Theo van Roosmalen. En dat smaakte best goed met dit lekkere weer.

Niet alleen de nieuwe inwoners werden getrakteerd op een biertje in een Essche pul, ook het college van B. en W. van de gemeente Haaren mocht genieten van een onvervalst Esch pilsje. Burgemeester Ronnes heette namens de gemeente de nieuwkomers welkom in Esch. ,,Wonen in dit mooie dorp is een feestje", stelde de burgemeester. ,,De manier waarop jullie hier welkom worden geheten, zegt al genoeg. In Esch houden ze wel van een feestje én van gezelligheid."

Daar is nieuwkomer Truus van Grinsven het helemaal mee eens. Ze is geboren en getogen in Esch, maar verhuisde op zeventienjarige leeftijd. Ze woonde de afgelopen vijftig jaar in Westkapelle en Veldhoven. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik nooit meer terug zou gaan naar Esch, maar het bleef toch trekken", vertelde Van Grinsven. ,,Sinds november woon ik weer in het dorp en het voelt echt als thuiskomen. Er wonen nog best veel mensen die ik ken van vroeger en ze herkennen mijn ook nog. Esch is gewoon een heel gezellige plaats om te wonen. Zo'n bierpompfeest is een bijzondere ervaring die helemaal past bij het dorp."

 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Podium Boxtel Geld en Makelaardij Elan Bikes support Toverboom Olieenzo Café zaal Kloosterzicht TopSlank buisman optiek Alfa EmielTechniek Huidtherapie Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen