00:49:34    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 oktober 2013 11:07 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2013 10:32 uur

Wandeling langs kartuizerhistorie

Wandeling langs kartuizerhistorie

Op de foto: Café Het Groene Woud aan de Kasterensestraat ligt aan de rand van natuurgebied De Geelders. Het café is het vertrekpunt van een wandeling die op zondag 13 oktober plaatsvindt.

De Natuurwerkgroep Liempde organiseert zondag 13 oktober een wandeling door natuurgebied De Geelders. De tocht start om 09.00 uur vanaf café ’t Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde.

De Geelders is de afgelopen tijd flink in de belangstelling gekomen door de publicaties rondom de kartuizers van klooster Sinte Sophia van Constantinopel, de vroegere eigenaren van het boscomplex. Jac Hendriks van Staatsbosbeheer leidt de wandeling. Hij heeft de ligging van oude boskampen in De Geelders opgespoord.

Onderzoek van Jan Sanders van het Brabants Historisch Informatie Centrum laat zien hoe de monniken het bosbeheer hadden georganiseerd. Hendriks heeft alle zichtbare elementen op een kaart gezet, een aantal daarvan is nu nog in De Geelders waarneembaar. Deelnemers aan de wandeling dienen laarzen en een verrekijker mee te nemen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Remax-optimus Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Alfa Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Filipe EmielTechniek Olieenzo