RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:27:45    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 26 mei 2011 11:27 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2011 21:10 uur

Wandelen langs gedichten

Wandelen langs gedichten

Op de foto: Een van de gedichten van Victor Vroomkoning krijgt een plekje bij de Sint-Petrusschool. (Foto: Albert Stolwijk).

In navolging van de gemeenten Schijndel, Uden en Sint-Michielsgestel krijgt ook Boxtel een poëzieroute. Op veertien locaties in Boxtel en Liempde komen gedichten te hangen van drie dichters die hun roots in deze plaatsen hebben. Victor Vroomkoning (Walter van de Laar), Albert Megens en Jasper Mikkers schreven gedichten over voor hen belangrijke of opvallende plekken in de gemeente Boxtel. De poëzieroute wordt zondag 29 mei officieel geopend.

Initiatiefnemer Maarten van den Elzen uit Uden ontwikkelde eerder poëzieroutes in de drie andere gemeenten. In verschillende bundels vond Van den Elzen gedichten over Boxtel en omgeving. ,,Boxtel leent zich perfect voor een poëzieroute”, stelt de Udenaar. ,,Zowel Victor Vroomkoning als Albert Megens en Jasper Mikkers hebben een aantal gedichten over Boxtel geschreven. Het is zonde om daar als gemeente niks mee te doen.”

In Boxtel en Liempde komt op veertien plekken een gedicht te hangen. ,,Het is voor het eerst dat er zo’n grootschalige route wordt geopend”, legt Van den Elzen uit. ,,In de andere gemeenten ging het om ongeveer zeven gedichten, in Boxtel is dat het dubbele. Maar er is dan ook veel mooi en goed materiaal te vinden.”

De Boxtelse route wordt zondag om 11.00 uur geopend bij het gemeentehuis door wethouder Anton van Aert. Walter van de Laar en Albert Megens zijn daarbij aanwezig, ook zal het tweetal op de diverse locaties hun werk voordragen. In Liempde opent de poëzieroute om 15.00 uur bij het Groot Duijfhuis. Thijs Caspers, schrijver en medewerker van Brabants Landschap, is daarbij samen met dichter Jasper Mikkers aanwezig.

 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Proef Culinair Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro