RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:19:02    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 26 oktober 2014 09:04 uur, laatst gewijzigd op 26 oktober 2014 09:06 uur

Wandelen in het pikkedonker...

Wandelen in het pikkedonker...

Op de foto: Enkel het licht van de lantaarnpalen en de zaklampen van de deelnemers brandden tijdens de Nacht van de Nacht in het buitengebied van Liempde. (Foto: Peter de Koning).

Tijdens de Nacht van de Nacht, die zaterdag 25 oktober plaatsvond, vragen natuur- en milieufederaties met behulp van leuke activiteiten voor de gevolgen van lichtvervuiling. De Natuurwerkgroep Liempde nam zaterdag voor het eerst deel aan het initiatief en organiseerde een wandeltocht in het donker door het buitengebied van Liempde. De wandeling trok vijftig deelnemers.

Startpunt was café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat. In groepjes van tien personen wandelden de deelnemers naar plekken als het Groot Duijfhuis en het Sint-Janspontje. Op vijf plekken wachtten leden van de Natuurwerkgroep de groepen op om uitleg te geven over allerlei natuurthema's. Zo liet Dick Kuus met een speciaal apparaatje het geluid van een vleermuis horen, vertelde Tom Popelier over de das en gaf Frans Maas uitleg over de vogels die in het buitengebied van Liempde voorkwamen.

Deelnemers aan de Nacht van de Nacht waren blij verrast. ,,We wonen zelf op Kasteren, maar hebben hier nog nooit een wandeling in het pikkedonker gemaakt. Het was heel bijzonder", vond Susanne Scheutjens. Gids Wilhelmien van den Biggelaar laat weten dat het evenement van natuurwerkgroep Liempde volgend jaar zeker vervolg krijgt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Tiga SNS Bank Zwanenberg adviesgroep Toverboom Olieenzo Meubelmakerijdenberg 040Fit Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Koppelmans Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geerts advies Beleef Boxtel Huidtherapie Kindertuin Geld en Makelaardij TopSlank Rijschool Dolman