08:34:26    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 03 maart 2014 13:50 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2014 13:53 uur

Waggelaars sparen voor beeld

Waggelaars sparen voor beeld

Op de foto: Prins Donald, gefotografeerd tijdens de Grote Eendentrek, heeft een spaarpotje geïntroduceerd voor de oprichting van een standbeeld. (Foto: Marc Cleutjens).

Het idee om over vijf jaar, als het Boxtelse spotrijk Eendengat vijf keer elf jaar bestaat, een standbeeld op te richten voor de eend als schertssymbool, begint vorm te krijgen. Tijdens het politiek café heeft prins Donald IV maandagmiddag een spaarpot geïntroduceerd waarin iedereen(d) de komende jaren een bijdrage kan doen. Er is al ruim vijftig keer 11,11 euro gedon(ald)eerd…

Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor beeldend kunstenaars die om de carnavalseend een te vereeuwigen in het Boxtelse straatbeeld, zo meldde prins Donald maandagmiddag in grand café Rembrandt waar hij zelf elf minuten spreektijd opeiste tijdens de 33e editie van het politiek café. De sokkel maakt zijne doorluchtigheid zelf en dat is hem als aannemer van een metselbedrijf wel toevertrouwd.

Stichting Openbaar Carnaval heeft het initiatief omarmd en met een bijdrage van vijftig keer 11,11 euro de basis gelegd voor een standbeeldfonds gelegd. Een van de leden van de raad van elf draagt de komende jaren de spaarpot in de vorm van een eend met zich mee. Iedereen(d) kan daarin een donatie doen. ,,Ik hoop dat veel waggelaars en waggelarinnen de beurs trekken en een financiële bijdrage leveren. Groot of klein, dat maakt niet uit. Maar het moet een kunstwerk worden van ons allemaal”, aldus prins Donald.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies