RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:30:17    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 03 maart 2014 13:50 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2014 13:53 uur

Waggelaars sparen voor beeld

Waggelaars sparen voor beeld

Op de foto: Prins Donald, gefotografeerd tijdens de Grote Eendentrek, heeft een spaarpotje geïntroduceerd voor de oprichting van een standbeeld. (Foto: Marc Cleutjens).

Het idee om over vijf jaar, als het Boxtelse spotrijk Eendengat vijf keer elf jaar bestaat, een standbeeld op te richten voor de eend als schertssymbool, begint vorm te krijgen. Tijdens het politiek café heeft prins Donald IV maandagmiddag een spaarpot geïntroduceerd waarin iedereen(d) de komende jaren een bijdrage kan doen. Er is al ruim vijftig keer 11,11 euro gedon(ald)eerd…

Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor beeldend kunstenaars die om de carnavalseend een te vereeuwigen in het Boxtelse straatbeeld, zo meldde prins Donald maandagmiddag in grand café Rembrandt waar hij zelf elf minuten spreektijd opeiste tijdens de 33e editie van het politiek café. De sokkel maakt zijne doorluchtigheid zelf en dat is hem als aannemer van een metselbedrijf wel toevertrouwd.

Stichting Openbaar Carnaval heeft het initiatief omarmd en met een bijdrage van vijftig keer 11,11 euro de basis gelegd voor een standbeeldfonds gelegd. Een van de leden van de raad van elf draagt de komende jaren de spaarpot in de vorm van een eend met zich mee. Iedereen(d) kan daarin een donatie doen. ,,Ik hoop dat veel waggelaars en waggelarinnen de beurs trekken en een financiële bijdrage leveren. Groot of klein, dat maakt niet uit. Maar het moet een kunstwerk worden van ons allemaal”, aldus prins Donald.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel SNS Bank Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen