14:05:19    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 maart 2014 15:22 uur, laatst gewijzigd op 25 maart 2014 15:52 uur

Wachten op uitleg stemmenverschil

Wachten op uitleg stemmenverschil

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs maakte als hoofd van het centraal stembureau vrijdag heel andere verschillen bekend dan uiteindelijk op de definitieve lijst met stemresultaten stonden. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel geeft pas in de raadsvergadering van dinsdagavond 25 maart uitleg over de verschillen die Brabants Centrum zondag constateerde in de stembusuitslag. De redactie van deze krant heeft verzocht vooraf antwoord te krijgen op haar vraag om een verklaring, maar daar wil de burgemeester niet op ingaan.

De internetpublicatie van afgelopen zondag heeft in het gemeentehuis veel teweeg gebracht, zo erkende een woordvoerder van de burgemeester dinsdagmiddag. Daarom is besloten tot één moment waarop uitleg wordt gegeven. Dat gebeurt vanavond, dinsdag 25 maart tijdens de raadsvergadering waarin wordt vastgesteld of de gemeenteraadsverkiezingen rechtmatig zijn verlopen.

Na de openbare zitting van het centraal stembureau en een hertelling afgelopen vrijdag, bleek dat van heel andere wijzigingen in de verkiezingsuitslag sprake was dan door de burgemeester was medegedeeld.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geerts advies Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding