RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:24:07    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 24 september 2013 14:13 uur, laatst gewijzigd op 25 september 2013 08:39 uur

Waarom Breukelsplein herbestraten?

Waarom Breukelsplein herbestraten?

Op de foto: Dinsdag is de laatste hand gelegd aan de herbestrating van het Breukelplein. De werkzaamheden zijn enkele dagen eerder klaar dan gepland. (Foto: Henk van Weert).

UPDATE - De gedeeltelijke herbestrating van het Breukelsplein in Boxtel wordt vandaag, dinsdag 24 september afgerond. Een aantal klinkers werd vervangen omdat de geleverde kleur niet in overeenstemming was met de bestelling. De fractie Balans wil vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering horen waarom wethouder Willie van de Langenberg geen korting op de leveringsnota heeft bedongen.

Raadslid Mariëlle van Alphen van Balans is van mening dat de tijdelijke bestrating er keurig uit zag en vraagt zich af of het college van B. en W. heeft overwogen om de verkeerd geleverde klinkers te laten liggen in ruil voor een financiële genoegdoening. ,,Extra overlast en kapitaalverlies zou zijn voorkomen en het geld hadden we prima kunnen inzetten voor andere beleidswensen.

In de toelichting op de schriftelijke vragen die Balans indiende, schrijft Van Alphen dat het Breukelsplein er ondanks de iets afwijkende kleur stenen ’volgens iedereen’ perfect uit zag. Dat er niet de juiste klinkers lagen, is in de ogen van het raadslid nauwelijks iemand opgevallen. Tussen de gemêleerde roodzwarte stenen verschenen ook volledig rode en zwarte exemplaren in het wegdek. Een foutje van de leverancier op wie de kosten worden verhaald.

In de gemeenteraadsvergadering antwoordde wethouder Willie van de Langenberg het niet eens te zijn met Van Alphen. ,,Het zag er niet uit en dat vond óók de aannemer zelf. Het plaveisel laten liggen zou het gemeentebestuur op een schadeclaim kunnen komen te staan. Omdat de opdracht dan niet volgens het bestek van de aanbesteding was uitgevoerd."

Lees ook: 'Nieuwe stenen op Breukelsplein'.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg