03:58:27    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 23 januari 2012 17:52 uur, laatst gewijzigd op 24 januari 2012 09:54 uur

WSD vestigt hoop op CDA

WSD vestigt hoop op CDA

Op de foto: CDA-Kamerlid Mirjam Sterk (rechts) bezoekt de werkplaats van WSD Groep in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De invoering van de nieuwe wet Werken naar vermogen baart het regionale werkvoorzieningschap WSD Groep grote zorgen, zo heeft algemeen directeur Jan Simons duidelijk gemaakt aan CDA-Kamerlid Mirjam Sterk. Die bracht maandagmiddag een werkbezoek in het bedrijf aan de Schouwrooij te Boxtel.

Samen met onder meer WSD-voorzitter Willie van de Langenberg, wethouder van de gemeente Boxtel, debatteerde Simons met Kamerlid Sterk over de uitvoerbaarheid en de budgetten die de nieuwe wetgeving met zich meebrengt. ,,De uitgangspunten van de wet delen we: zo veel mogelijk mensen aan het werk. Maar de stelling dat ook onze doelgroep zonder meer kan profiteren van de toekomstige krapte op de arbeidsmarkt door vergrijzing, bestrijd ik."

Om werkgevers over de streep te trekken mensen met een beperking aan te nemen, zal het Rijk middelen beschikbaar moeten stellen, vindt Simons. ,,Van coalitiepartner VVD en gedoogpartij PVV hebben we wat dat betreft niets te verwachten. We hebben onze hoop gevestigd op het CDA om deze wet een sociaal gezicht te geven."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies