RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:31:23    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 16 november 2014 10:38 uur, laatst gewijzigd op 18 november 2014 23:03 uur

Vrolijke intocht op Markt Boxtel

Vrolijke intocht op Markt Boxtel

Op de foto: De intocht van Sinterklaas in Boxtel werd zondag verplaatst naar de Boxtelse Markt. Hier staat de goedheiligman samen met burgemeester Mark Buijs, presentator Marcel van Galen en Zwarte Piet op het bordes van het gemeentehuis. (Foto: Albert Stolwijk).

Het was zondagmiddag voor de vele honderden kinderen wel even wennen, maar de intocht van Sinterklaas op de Boxtelse Markt in plaats van bij de vaste aankomstplaats aan de Deken de Wijsstraat groeide ook op die plek uit tot een groot feest. Daar kon zelfs het slechte weer helemaal niets aan veranderen.

Vanwege de herfstachtige omstandigheden was het programma voor de intocht van Sinterklaas in Boxtel aangepast. De goedheiligman vond het vanwege de aanhoudende regenbuien en wind niet prettig om over de Dommel te varen en besloot daarom met zijn Zwarte Pieten direct naar de Markt te gaan.

Sinterklaas werd daar ontvangen door burgemeester Mark Buijs, presentator Marcel van Galen en héél veel Boxtelse kinderen. Zwarte Pieten waren al eerder in het centrum en zorgden voor een gezellige sfeer. Na de officiële ontvangst op de Markt ging de goedheiligman naar het gemeentehuis waar de jeugd hem de hand kon schudden. Ook kregen de kinderen een traktatie. De mededeling van de gulle bisschop dat ze 's avonds allemaal hun schoen mochten zetten, werd natuurlijk met veel gejuich begroet.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Proef Culinair Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij