00:33:28    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 09 juni 2011 06:28 uur, laatst gewijzigd op 09 juni 2011 06:30 uur

Vroeg opstaan in de Alpen...

Vroeg opstaan in de Alpen...

Op de foto: Klaar voor de start in het centrum van Le Bourg d'Oisans: 4.388 wielrenners. Alle centrumstraten staan vol met deelnemers aan Alpe d'HuZes. (Foto: Marc Cleutjens).

Wie Alpe d'HuZes echt wil beleven, zet de wekker om 02.00 uur, gaat pasta eten en staat vooraan bij de start om 04.30 uur...

Pfff, de wekker rinkelt. Buiten is het donker, klam en koud. Opstaan om 02.00 uur, noem het gerust een uitdaging. Ben ik de enige? Nee hoor, in veel tentjes en caravans brandt al licht. In het restaurant van camping Le Colporteur is het een en al bedrijvigheid. Hier wordt het pastaontbijt voor alle deelnemers van Alpe d'HuZes die hier verblijven voorbereid.

Als iedereen uit de douche is, het eten is weggewerkt en de fietsen zijn gecontroleerd, gaan ze op pad. Dappere strijders zijn het, die een, twee, drie, vier, vijf of zes keer Alpe d'Huez gaan beklimmen. ,,Eerst een rondje warmrijden en dan op pad", klinkt het voorzichtig aan tafel 2 in de ontbijtzaal.

De renners van team Erop of Eronder zijn blij dat het 9 juni is. ,,We hebben die berg al een paar keer beklommen en we zijn blij dat we eindelijk op weg kunnen. Op een gegeven moment ben je het wachten beu en wil je op pad", zegt Wim, een van de oudste leden van het team uit Zwolle en Kampen.

Om klokslag half vijf klinkt het startschot in het centrum van Le Bourg d'Oisans. Vuurpijlen markeren het vertrek van alle 4.388 fietsers. Een oneindig lint van wielrenners rijdt door de duistere straten. De Franse slapen nog, de Nederlandse supporters staan opgewerkt op het trottoir.

Gelukkig, ik zie ook een paar Boxtelse deelnemers passeren. Kim Albert herken ik. En daar is Walter van Ruijven. Ik kan hem nog net een handje geven. En hup, weg zijn ze. Op weg naar de top. Succes mannen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Toverboom Podium Boxtel Alfa EmielTechniek Beleef Boxtel Filipe Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg buisman optiek Doornmalen electro Remax-optimus Geerts advies