09:46:24    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 27 januari 2014 09:01 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2014 14:00 uur

Vragen over bouwlocaties Liempde

Vragen over bouwlocaties Liempde

Op de foto: De bouw zorgwoningen op de locatie Witte School in Liempde is in volle gang. Maar hoe staat met andere nieuwbouwlocaties in het dorp? Op die vraag wil Combinatie95 graag antwoord van het college van B. en W. (Archieffoto: Peter de Koning).

De gemeenteraadsfractie van Combinatie95 is verheugd over het besluit van B. en W. om de komende tien jaren maximaal vijftig nieuwe huizen te bouwen in het Boxtelse kerkdorp Lennisheuvel. Maar raadslid Karel Voets is ook benieuwd naar bouwplannen voor Liempde.

In een eigen onderzoek presenteerde Combinatie95 jaren geleden al de nieuwbouwlocaties voor beide dorpen. Dat Lennisheuvel-Zuid (aan de Heerenbeekloop) in het komende decennium wordt ontwikkeld, is een goede zaak. Maar raadslid Voets is ook benieuwd naar de stand van zaken rondom de locaties die zijn partij destijds voordroeg voor nieuwbouw in Liempde: Smaldersestraat en Hamsestraat/Roderweg. Hij hoopt dinsdagavond 28 januari tijdens het vragenhalfuurtje in de gemeenteraadsvergadering antwoord te krijgen van zijn partijgenoot, wethouder Peter van de Wiel.

Fractievoorzitter Rien Schalkx van Combinatie wil voorts weten hoe de gemeente Boxtel omgaat met het verdwijnen van de kwaliteitscontrole op bouwplannen door gemeenten met ingang van 2015.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Geld en Makelaardij Geerts advies Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht TopSlank Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Remax-optimus EmielTechniek Olieenzo buisman optiek Huidtherapie Podium Boxtel