RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:29:15    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 12 juni 2014 10:14 uur, laatst gewijzigd op 12 juni 2014 10:19 uur

Vraagtekens bij verkeersveiligheid

Vraagtekens bij verkeersveiligheid

De gemeenteraadsfractie van Balans is ontevreden over de manier waarop het gemeentebestuur de verkeersveiligheid rond de Angelaschool in de toekomst wil vormgeven. Balans gaat de kwestie aan de kaak stellen tijdens de eerstvolgende raadsavond.

Het gemeentebestuur reageerde deze week op een aantal vragen die Balans stelde over de verkeersveiligheid rond de basisschool aan de Baroniestraat. Boxtel zegt toe dat de versleten wegmarkeringen bij de zebrapaden op korte termijn worden verbeterd. Ook borden die aangeven dat er een voetgangersoversteekplaats is, worden aangepast aan de nieuwe richtlijnen.

De gemeente is niet bereid om extra verlichting te plaatsen. Evenmin wordt een schoolzone ingericht in de Baroniestraat. De leerlingeningang bevindt zich aan de Herman Brandtstraat en daarom ziet het college van B. en W. ’geen noodzaak’ om een schoolzone in te richten. ,,Er is voldoende bebording aanwezig om verkeersdeelnemers te attenderen op de oversteekplaats.”

Ook het plaatsen van extra reflecterende attributen is in de ogen van de gemeente niet nodig bij de Angelaschool. De kosten van dit straatmeubilair zijn hoog, bovendien staan in de Ons Doelstraat al blauwe paaltjes en mag de Angelaschool in de Baroniestraat twee Victor Veilig-poppetjes plaatsen.

Een twistpunt vormt de keuze voor tweerichtingsverkeer in de Prins Bernhardstraat, dat Boxtel wil invoeren. Balans is van mening dat de verkeersveiligheid rond de school hierdoor verslechtert. Het gemeentebestuur bestrijdt dat. ,,Door het tweerichtingsverkeer zullen ouders ook minder genegen zijn om hun kinderen op de rijbaan van de Prins Bernhardstraat uit de auto te laten. Het voordeel is dat het Breukelsplein beter bereikbaar wordt, waardoor ouders mogelijk sneller van deze parkeergelegenheid gebruik gaan maken.”

,,Balans vindt het jammer dat er geen maatwerk wordt toegepast in veiligheid rondom scholen”, zo reageerde de fractie deze week. ,,We zullen onze brief en het conservatieve antwoord van het college voor het oordeelvormende gedeelte van een volgende raadsvergadering agenderen en hopen dat de schoolleiding en de gemeenteraad dan sterker inhoudelijk reageert.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair SNS Bank Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg