19:38:39    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 07 mei 2012 11:54 uur

Vraagtekens bij opvolging Van Aert

Vier oppositiepartijen in de Boxtelse gemeenteraad vragen zich af of er voor de resterende bestuursperiode (tot voorjaar 2014) wel een nieuwe wethouder moet worden benoemd. Nu Anton van Aert is voorgedragen als burgemeester van Best zou mogelijk bezuinigd kunnen worden op personeelskosten, denken VVD, D66, Boxtels Belang en CDA.

In een brief vragen de vier oppositiepartijen het college van B. en W. te onderzoeken of zij door een herverdeling van taken tot aan de volgende verkiezingen zonder een vierde wethouder verder zouden kunnen gaan.

,,Als je nu een nieuwe wethouder benoemt en die valt na de verkiezingen buiten de boot, dan moet je toch weer geruime tijd wachtgeld betalen. En in een periode waarin we de broekriem moeten aanhalen, lijkt me dat niet wenselijk”, vertelt VVD’er Paul van Hellemondt in een toelichting op de brief. Hij vervolgt: ,,En indien ze niet zonder een vierde wethouder verder kunnen, dan hopen we dat de functie wellicht parttime ingevuld kan worden.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Podium Boxtel EmielTechniek Huidtherapie Alfa Geerts advies TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Remax-optimus buisman optiek Filipe Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Toverboom Beleef Boxtel