09:09:30    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 04 april 2012 12:21 uur, laatst gewijzigd op 04 april 2012 12:22 uur

Vorsenpoel adopteert paddenpoel

Vorsenpoel adopteert paddenpoel

Op de foto: Met zijn voeten bijna in het water draagt loco-watergraaf Tiny Arts de paddenpoel over aan de leerlingen van basisschool De Vorsenpoel. (Foto: Henk van Weert).

Nabij het vlonderpad op de zuidelijke Dommeloever in Boxtel-Oost hebben leerlingen uit de twee groepen 7 van basisschool De Vorsenpoel woensdag een nieuwe paddenpoel geadopteerd. Mede namens het gemeentebestuur droeg loco-watergraaf Tiny Arts van Waterschap De Dommel de plas over aan de kinderen. Dat gebeurde in het bijzijn van Marie-José Meertens van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB).

Door de poel de adopteren leert de schooljeugd over het leven van kleine amfibiën, insecten en vogels. Met een door de uitgezette struintocht door het ruige en natte gebied nabij het Hulserstraatje leerden de kinderen na de officiële overdracht het gebied al voorzichtig kennen. Kaylee van den Meerendonk ving zelfs al meteen een bruine kikker die ze vol ontzag aan enkele medeleerlingen liet zien. Door samen met de loco-watergraaf een emmertje Dommelwater in de paddenpoel te legen, verrichte Tygo van der Plas (11) de opening van de waterpartij.

Woensdag 11 april neemt de Angelaschool een soortgelijke poel in gebruik bij het Smalwater. Vorig jaar adopteerden leerlingen van de Molenwijkschool en de Prinses Amaliaschool al poelen aan de Dommeloever bij de Achterberghstraat.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Vorsenpoel adopteert paddenpoel Vorsenpoel adopteert paddenpoel Vorsenpoel adopteert paddenpoel Vorsenpoel adopteert paddenpoel Vorsenpoel adopteert paddenpoel

Advertenties