RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:04:55    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 17 mei 2013 15:21 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2013 15:25 uur

Vorsenpoel 3e met sprookjesdroom

Vorsenpoel 3e met sprookjesdroom

Op de foto: Groep 6s kreeg hun prijs uitgereikt in het Efteling Theater onder toeziend oog van sprookjesfiguur Roodkapje. (Foto: De Efteling).

Leerlingen uit groep 6s van basisschool De Vorsenpoel uit Boxtel namen deel aan de Anton Pieck Prijs, een liedjeswedstrijd van de Efteling. Woensdag werden de prijswinnaar bekend gemaakt. De Vorsenpoel werd derde en won vijfduizend euro met het nummer Sprookjesdroom.

De hele klas ging naar de Efteling voor de uitslag. De leerlingen schreven zelf het lied ’Sprookjesdroom’ en maakte er een videoclip bij. Tijdens de prijsuitreiking werd het nummer nogmaals gezongen voor een zeskoppige jury bestaande uit zanger Nol Havens van VOF de Kunst, zanger Bram Bos (junior songfestival 2011), liedjesschrijver Arne Vanhaekce, zangeres Laura Omloop, Olaf Vugts van de Efteling en voorzitter Jan Melis van Stichting Natuurpark de Efteling.

De Efteling organiseerde de wedstrijd omdat het tweehonderd jaar geleden is dat het eerste sprookjesboek van de gebroeders Grimm verscheen. In totaal werden 77 liedjes ingestuurd. De Mater Deischool uit het Belgische Wemmel werd eerste en won 20.000 euro. Basisschool ’t Holthuus uit Huissen eindigde als tweede en ging met 10.000 euro naar huis.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair SNS Bank