RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:06:37    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 12 september 2012 17:43 uur, laatst gewijzigd op 13 september 2012 09:38 uur

Voorstel Essche groep 'BOOS'

Bewoners rondom de spoorwegovergang aan de Runsdijk in Esch hebben zich verenigd in de groep BOOS. In het Raadsplein dat donderdag 13 september wordt gehouden in het gemeentehuis in Haaren gaan de leden van 20.45 tot 21.45 uur in op wat de plannen van de Rijksoverheid met het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) voor hen betekenen.

Het PHS waar ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu dit jaar mee willen starten, houdt in dat er vanaf 2020 meer reizigerstreinen gaan rijden op de trajecten tussen de grote steden in de Randstad, Noord-Brabant en Gelderland. Het uitgangspunt is: elke tien minuten een trein. Voor de gemeente Haaren is het programma van toepassing op het tracé van ’s-Hertogenbosch naar Eindhoven.

BOOS presenteert donderdagavond in het Haarense gemeentehuis een voorstel om de nadelige consequenties van het PHS voor de Essche bevolking en het doorgaand verkeer te verkleinen. Het raadsplein is een bijeenkomst van de gemeenteraad, waarin de raadsleden in gesprek gaan met inwoners over actuele onderwerpen. Belangstellenden zijn welkom om het Raadsplein te bezoeken, de bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg SNS Bank Gemeente Boxtel Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding