RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:46:30    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 12 september 2012 17:43 uur, laatst gewijzigd op 13 september 2012 09:38 uur

Voorstel Essche groep 'BOOS'

Bewoners rondom de spoorwegovergang aan de Runsdijk in Esch hebben zich verenigd in de groep BOOS. In het Raadsplein dat donderdag 13 september wordt gehouden in het gemeentehuis in Haaren gaan de leden van 20.45 tot 21.45 uur in op wat de plannen van de Rijksoverheid met het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) voor hen betekenen.

Het PHS waar ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu dit jaar mee willen starten, houdt in dat er vanaf 2020 meer reizigerstreinen gaan rijden op de trajecten tussen de grote steden in de Randstad, Noord-Brabant en Gelderland. Het uitgangspunt is: elke tien minuten een trein. Voor de gemeente Haaren is het programma van toepassing op het tracé van ’s-Hertogenbosch naar Eindhoven.

BOOS presenteert donderdagavond in het Haarense gemeentehuis een voorstel om de nadelige consequenties van het PHS voor de Essche bevolking en het doorgaand verkeer te verkleinen. Het raadsplein is een bijeenkomst van de gemeenteraad, waarin de raadsleden in gesprek gaan met inwoners over actuele onderwerpen. Belangstellenden zijn welkom om het Raadsplein te bezoeken, de bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Natasja fashion Geerts advies SNS Bank Doornmalen electro Rijschool Dolman Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Zwanenberg adviesgroep Kindertuin TopSlank Tiga Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Olieenzo Koppelmans Café zaal Kloosterzicht