06:35:18    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 18 september 2013 21:04 uur, laatst gewijzigd op 18 september 2013 21:15 uur

'Voorlopig geen boring schaliegas'

\'Voorlopig geen boring schaliegas\'

Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat onderzoek doen naar alle mogelijke locaties voor proefboringen naar schaliegas. ,,In afwachting van de resultaten van deze studie zal geen besluit worden genomen over eventuele proefboringen”, zo meldde het ministerie woensdagavond.

De voorgenomen proefboringen naar schaliegas hebben veel onrust veroorzaakt in Boxtel, alsmede in Haaren en Noordoostpolder waar eveneens boringen zijn gepland. Donderdag wordt in de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden waar ook Boxtel vertegenwoordigd is; het gemeentebestuur mag daar echter het woord niet voeren.

Met het besluit om extra onderzoek te doen, lijkt de druk in Boxtel voorlopig van de ketel. De studie geeft lokale bestuurders en bewoners volgens minister Kamp gelegenheid om ze te betrekken bij en te informeren over de opsporing en mogelijke winning van schaliegas in Nederland. ,,De plekken waar al plannen bestaan voor proefboringen, worden in het landelijke onderzoek als een van de mogelijke locaties meegenomen”, aldus Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.

Hij vervolgt: ,,Mogelijke locaties voor proefboringen naar schaliegas werden tot nu toe aangewezen door bedrijven die een vergunning aanvragen. Ik wil zelf een oordeel kunnen vormen over alle locaties in Nederland waar proefboringen mogelijk zijn”, stelt de bewindsman. ,,Vervolgens kan de aandacht zich richten op die locaties waarvan bekend is dat een mogelijke proefboring kansrijk is en waar de veiligheidsrisico’s het best ondervangen kunnen worden.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg