03:21:15    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 29 december 2012 13:07 uur, laatst gewijzigd op 29 december 2012 13:11 uur

Voor het laatst op zondag 'katten'

Voor het laatst op zondag \'katten\'

Op de foto: Wekelijks komt op zondagochtend een groepje kaarters bijeen in café Het Renpaard om te katten. Terwijl Tonny Paashuis de bestelling opneemt, speelt echtgenote Sjan een spelletje mee. (Foto: Albert Stolwijk).

Op de plek waar voorheen fazanten in een kooi scharrelden, bouwden Grard en Door van der Meijden vijftig jaar geleden een café aan hun woning. In 1977 nam dochter Sjan met haar man Tonny Paashuis uitspanning Het Renpaard aan de Esschebaan over; de twee staan inmiddels dus alweer 35 jaar achter de tapkast. Tijd voor een (bescheiden) feestje. En om af te bouwen…

Hoewel de klandizie door de jaren heen steeds verder is teruggelopen, weten wekelijks uiteenlopende vaste klanten het café aan de weg van Boxtel naar Esch te vinden. De mensen die hier al zo lang komen zijn meer dan klanten. Het zijn door de jaren heen goede vrienden en bekenden geworden. Zoals buurtgenoot Toon van der Steen, dik in de tachtig en al sinds 1962 lid van de ’dubbeltjespot’. Maar ook een groepje kaarters dat steevast op zondagochtend een paar bûmkes komt katten, een Brabantse en Limburgse variant van klaverjassen.

De katters op zondagochtend moeten na de jaarwisseling een nieuw onderkomen zoeken voor hun wekelijkse bijeenkomsten. Sjan en Tonny hebben besloten Het Renpaard voortaan in het weekeinde te sluiten. Het café is na 1 januari alleen nog op woensdag, donderdag en vrijdag open.

Lees meer in de papieren editie van Brabants Centrum die donderdag 27 december verscheen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Gemeente Boxtel Olieenzo