RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:23:28    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 10 april 2013 14:06 uur, laatst gewijzigd op 10 april 2013 14:10 uur

Voetbalrobots bezoeken JRL

Voetbalrobots bezoeken JRL

Op de foto: Ook bij de Liempdse basisschool De Oversteek was het robotvoetbalteam Tech United enkele jaren geleden al te gast. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Studenten van het Eindhovense robotvoetbalteam Tech United komen vrijdag 12 april naar het Jacob-Roelandslyceum om met voetbalrobots demonstraties en uitleg te geven. Zo maken leerlingen kennis met de wereld van de moderne techniek.

Het team werd vorig jaar wereldkampioen robotvoetbal in Mexico. Ook werkt Tech United aan humanoid robots (robots die lijken op een mens, met armen en benen) en een zorgrobot. Al deze robots nemen deel aan wedstrijden, zoals de RoboCup. De voetbalrobots van Tech United zullen van woensdag 26 tot en met zaterdag 30 juni hun wereldtitel verdedigen bij de RoboCup 2013, die in Eindhoven gehouden wordt.

Een deel van het robotvoetbalteam verzorgt vrijdag de hele dag demonstraties in de Bracbantzaal van het JRL. In blokken van drie kwartier geven ze uitleg over de techniek achter de robots en het nut ervan. Ook worden demonstratiewedstrijden gespeeld tussen de robots en mogen enkele leerlingen het opnemen tegen de robots in penalty’s.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg SNS Bank Olieenzo Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen