03:13:23    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:44 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:45 uur

Voedselbank helemaal thuis op het Ronduutje

Voedselbank helemaal thuis op het Ronduutje

Op de foto: Wethouder Anton van Aert bracht woensdag 23 maart een werkbezoek aan de Voedselbank in de vroegere Molenwijkschool. Hij kreeg uitleg van de vrijwilligers Gulay Bicici en Evert van Houtum. Vanavond werd de Voedselbank officieel geopend. (Foto: Peter de Kon

De twintig vrijwilligers van de Voedselbank in Boxtel zijn er klaar voor. Hedenavond wordt de voorziening aan het Ronduutje geopend, morgen worden de eerste voedselpakketten vanaf de nieuwe locatie verdeeld. Woensdag 23 maart bracht wethouder Anton van Aert al een kort werkbezoek aan de Voedselbank, die opereert vanuit enkele lokalen van de vroegere Molenwijkschool.

Onder leiding van de nieuwe voorzitter Fons van der Heijden heeft de Voedselbank in overleg met het gemeentebestuur een prima stek gevonden aan het Ronduutje. De vroegere basisschool, die nog deels wordt bewoond door ’antikrakers’ van Camelot, bood eerder onderdak aan de kunstuitleen, maar die is onlangs verhuisd naar de bibliotheek aan de Burgakker.

De Voedselbank is een onmisbare voorziening geworden in Boxtel. Bicici herinnert ze zich dat er amper zes of zeven gezinnen kwamen toen ze als vrijwilliger van start ging. ,,Nu begroeten we iedere week op vrijdagavond 65 tot 70 gezinnen, dus in totaal bedienen we 200 mensen, waaronder soms hele grote gezinnen die twee pakketten krijgen.”

Wethouder Van Aert verwacht de komende jaren een toename van het aantal cliënten. ,,De bijstand gaat verder omlaag en ook op andere onderdelen zal het minimabeleid versoberd worden. mensen die nu amper rond kunnen komen, zouden straks wellicht aangewezen kunnen zijn op de Voedselbank.”

Lees meer in Brabants Centrum op donderdag 24 maart.

Auteur: MARC CLEUTJENS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Proef Culinair Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Geerts advies