RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:23:43    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 februari 2014 09:51 uur, laatst gewijzigd op 20 februari 2014 09:53 uur

Voedselbank Boxtel krijgt certificaat

Voedselbank Boxtel krijgt certificaat

De Voedselbank Boxtel ontving dinsdagmiddag als eerste voedselbank in Nederland een certificaat voor voedselveiligheid. Jaap Sala, vertegenwoordiger van de Vereniging van Voedselbanken Nederland, reikte het oorkonde uit in het pand aan het Ronduutje in Boxtel, bijgestaan door burgemeesters Mark Buijs van Boxtel en Jeannette Zwijnenburg van Haaren, waar de voedselbank vanuit Boxtel ook actief is.

De afdeling Boxtel meldde zich vorig jaar aan voor een certificering door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit en Houwersgroep, een hygiënekeuringsbedrijf. Bij een nulmeting in november werden 86 punten behaald. Toen volgde een begeleidingstraject voor verbetering waarna ze 97 van de honderd punten kregen. De locaties in Sint-Oedenrode en Biezenmortel waren ook meegenomen in de beoordeling.

De twee aanwezige burgemeesters gaan op uitnodiging van voorzitter Alphons van der Heijden twee halve dagen meelopen als vrijwilliger bij de voedselbank. Wanneer precies is nog niet bekend. ,,We willen ze graag op een vrijdagmiddag bij ons hebben. Dan delen we de voedselpakketten uit aan onze cliënten. De burgemeesters willen graag inzicht krijgen in de problematiek van onze mensen en die dag is daar het beste moment voor”, zegt Van der Heijden.

In navolging van de afdeling in Boxtel hebben andere voedselbanken in Nederland zich aangemeld voor de certificering. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Olieenzo SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen