RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:39:06    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 18 mei 2013 08:05 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2013 15:44 uur

Vliegshow op terrein LSV

Vliegshow op terrein LSV

Op de foto: Ad Dankers demonstreert zijn jumbo modelvliegtuig. Deze is ook te zien tijdens de vliegshow op zondag 19 mei. (Foto: Albert Stolwijk).

De Modelvliegtuigclub Boxtel bestaat vijftig jaar. Ter ere van dit jubileum houdt de vereniging op Eerste Pinksterdag, zondag 19  mei, een vliegshow op het terrein naast voetbalvereniging LSV in Lennisheuvel.

Tijdens de show kunnen bezoekers diverse modellen aanschouwen. Er worden onder meer demonstraties gegeven door oorlogsvliegtuigen, lierstarten met een zweefvliegtuig, elektrovliegtuigen, flying man/spiderman en een modelhelikopter. Ook kunnen bezoekers het aerobatic vliegen bewonderen.

De Modelvliegtuigclub Boxtel heeft twintig actieve leden. Via internet houden ze contact met elkaar en worden afspraken gemaakt om samen te vliegen. ,,In je eentje vliegen is een stuk minder leuk”, vindt Jeroen van Nimwegen, die al jaren lid is van de vereniging. ,,Ook kun je elkaar tips geven en assisteren, daar leer je veel van.” Zweefvliegen is niet het enige waar de leden zich mee bezig houden. Sommigen bouwen ook hun eigen modelvliegtuigen. Van Nimwegen: ,,Je kunt ervoor kiezen kant en klare pakketten te kopen, ook is het mogelijk een vliegtuig helemaal zelf te bouwen. Dat is een omvangrijke klus, maar dat is het zeker waard.”

De vliegshow wordt Eerste Pinksterdag gehouden gehouden van 13.00 tot 17.00 uur . Het programma is te vinden op www.mvcboxtel.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Beleef Boxtel