RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:26:59    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 18 mei 2013 08:05 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2013 15:44 uur

Vliegshow op terrein LSV

Vliegshow op terrein LSV

Op de foto: Ad Dankers demonstreert zijn jumbo modelvliegtuig. Deze is ook te zien tijdens de vliegshow op zondag 19 mei. (Foto: Albert Stolwijk).

De Modelvliegtuigclub Boxtel bestaat vijftig jaar. Ter ere van dit jubileum houdt de vereniging op Eerste Pinksterdag, zondag 19  mei, een vliegshow op het terrein naast voetbalvereniging LSV in Lennisheuvel.

Tijdens de show kunnen bezoekers diverse modellen aanschouwen. Er worden onder meer demonstraties gegeven door oorlogsvliegtuigen, lierstarten met een zweefvliegtuig, elektrovliegtuigen, flying man/spiderman en een modelhelikopter. Ook kunnen bezoekers het aerobatic vliegen bewonderen.

De Modelvliegtuigclub Boxtel heeft twintig actieve leden. Via internet houden ze contact met elkaar en worden afspraken gemaakt om samen te vliegen. ,,In je eentje vliegen is een stuk minder leuk”, vindt Jeroen van Nimwegen, die al jaren lid is van de vereniging. ,,Ook kun je elkaar tips geven en assisteren, daar leer je veel van.” Zweefvliegen is niet het enige waar de leden zich mee bezig houden. Sommigen bouwen ook hun eigen modelvliegtuigen. Van Nimwegen: ,,Je kunt ervoor kiezen kant en klare pakketten te kopen, ook is het mogelijk een vliegtuig helemaal zelf te bouwen. Dat is een omvangrijke klus, maar dat is het zeker waard.”

De vliegshow wordt Eerste Pinksterdag gehouden gehouden van 13.00 tot 17.00 uur . Het programma is te vinden op www.mvcboxtel.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank Doornmalen electro Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg