RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:54:15    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 oktober 2011 14:54 uur, laatst gewijzigd op 20 oktober 2011 14:56 uur

Vliegend drenkelingen redden

Vliegend drenkelingen redden

Graag vliegt de voormalige Boxtelse ondernemer en entertainer Coen de Laat met zijn paramotor door het Thaise luchtruim. De laatste weken oefent hij zijn hobby echter niet voor de lol uit. Samen met anderen assisteert hij de hulpdiensten bij het zoeken naar drenkelingen die slachtoffer zijn van de watersnoodramp die zich momenteel in Thailand voltrekt.

Vier jaar geleden verkocht De Laat (39) zijn bedrijf Magic Effects en vestigde hij zich in Thailand. Hij woont in Banglamung-Pattaya, een strandplaats 150 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok. ,,Een van mijn hobby’s is vliegen met een paramotor. Dat is een zweefscherm waaraan een onderstel is bevestigd met een motor en propeller. Heerlijk om te doen.”

Met een groep vrienden heeft De Laat de non-profitorganisatie Air Rescue Unit opgezet omdat de hulpdiensten over onvoldoende helikopters beschikken. Met hun vliegmachines assisteren ze om mensen op te sporen, die het slachtoffer zijn geworden van de hevige watersnood die momenteel Zuidoost-Azië treft. ,,We voorzien ze van voedsel en als het nodig is helpen we bij de evacuatie. We zijn nu actief in Ayuttaya, een gebied 75 kilometer ten noorden van Bangkok”, meldde De Laat dinsdag.

Jaarlijks veroorzaakt het regenseizoen overstromingen in dit deel van Azië, maar zo erg als het nu is, hebben ze in Thailand de voorbije decennia meegemaakt. De teller van het totale aantal dodelijke slachtoffers stond woensdag op ruim driehonderd. Daar zal het naar verwachting niet bij blijven. Komend weekeinde wordt opnieuw zware regenval voorspeld en dreigt het hoogwater de miljoenenstad Bangkok te bereiken.

Mensen die de actie van De Laat wil steunen, kunnen contact opnemen via e-mail: airrescueunitpattaya@hotmail.com. Op YouTube (http://youtu.be/3wp_XlP-Zbo) is een filmpje te zien over Air Rescue Unit.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Vliegend drenkelingen redden Vliegend drenkelingen redden Vliegend drenkelingen redden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen SNS Bank