RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:44:29    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 27 april 2012 16:31 uur, laatst gewijzigd op 27 april 2012 16:31 uur

Vleesetende dino's in Boxtel

Vleesetende dino\'s in Boxtel

Op de foto: Deze week is op het terrein van De Groene Poort de laatste hand gelegen dan de reconstructie van een Giganotosaurus.

Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel heeft samen met de Universiteit Utrecht, het Chinese bedrijf Zigong Dinosaurs World en de Duitse firma Wolter Design een expositie ontwikkeld over het ontstaan en de evolutie van vleesetende dinosaurussen.

Een dergelijke tentoonstelling is nog niet eerder in Nederland vertoond en bestaat niet alleen uit skeletmateriaal maar volgens directeur René Fraaije ook uit ’angstaanjagende, bewegende en brullende dinosaurussen’. De nieuwe expositie begint met de oudste vleesetende dinosaurussen ter wereld.

Wolter Design heeft op speciaal verzoek één van de grootste vleeseters ooit vervaardigd. Het is een Giganotosaurus. Met een schedellengte van 1,60 meter en lichaamslengte van 14 meter was dit de grootste vleeseter die tijdens het late Krijt leefde in het gebied van het huidige Argentinië. Fraaije: ,,Het is de eerste keer dat een reconstructie van deze gigantische vleeseter in Nederland te zien is.”

De expositie over vleesetende dino’s in De Groene Poort is sinds 1 mei te zien, wekelijks van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Proef Culinair Geld en Makelaardij