15:27:51    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 22 juli 2014 20:52 uur, laatst gewijzigd op 23 juli 2014 10:55 uur

Vlaggen halfstok in Boxtel

Vlaggen halfstok in Boxtel

Op de foto: Net als daags na de vliegramp hangt woensdag 23 juli bij het gemeentehuis van Boxtel de vlag halfstok om uiting te geven aan de nationale rouw over de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. (Foto: Henk van Weert).

Na de bekendmaking door premier Mark Rutte dat voor morgen, woensdag 23 juli nationale rouw is afgekondigd, heeft het gemeentebestuur van Boxtel een aantal maatregelen genomen. Daarmee wordt ook lokaal invulling gegeven aan gevoel van afgrijzen en onvermogen nadat donderdag een burgervliegtuig in Oekraïne neerstortte. Alle bijna driehonderd inzittenden kwamen om het leven: onder hen 193 Nederlanders.

Onder de dodelijke slachtoffers van vlucht MH17 van Malaysia Airlines zijn geen mensen uit de gemeente Boxtel. Wel is een compleet gezin uit buurgemeente Sint-Michielsgestel omgekomen. Locoburgemeester Peter van de Wiel heeft een schriftelijke condoleance aan het college van B. en W. van Sint-Michielsgestel gestuurd om zo de gevoelens van medeleven aan de nabestaanden van het echtpaar Paulissen en hun twee jonge kinderen over te brengen.

Boxtel volgt woensdag de landelijke instructies die ongetwijfeld nog zullen volgen over de invulling van de nationale rouw. ,,Maar in elk geval zal bij het gemeentehuis de vlag halfstok hangen en hebben we besloten geen officiële berichten uit te sturen over andere onderwerpen dan de vliegramp en de rouwactiviteiten. Op de led-borden bij de invalswegen vervangen we de toeristische informatie door een rouwboodschap”, meldt gemeentevoorlichter Bas Schel.

Dinsdag werd bekend dat de eerste lichamen van de dodelijke slachtoffers waarschijnlijk woensdag om 16.00 uur arriveren op Eindhoven Airport. Daar verzamelen nabestaanden, maar ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima. ,,Burgers die dat willen, kunnen samen met de aanwezige collegeleden en ambtenaren naar de live tv-uitzending kijken in de raadzaal en het werkcafé van het gemeentehuis. We nemen daar ook een minuut stilte in acht als de vliegtuigen met de stoffelijke overschotten zijn geland”, meldt Schel. Het gemeentehuis in Boxtel is vanaf 15.30 uur geopend. De gemeente stuurt de plaatselijke kerkbesturen het verzoek om vijf minuten voor aankomst de klokken te luiden, zoals ook elders zal gebeuren.

Het is meer dan vijftig jaar geleden dat in Nederland nationale rouw werd afgekondigd. De laatste keer was in 1962, na het overlijden van koningin Wilhelmina.

Lees ook Geen erewacht bij A2 in Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Filipe Geld en Makelaardij Geerts advies Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Huidtherapie TopSlank Remax-optimus EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen