RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:31:21    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 05 januari 2015 15:24 uur, laatst gewijzigd op 05 januari 2015 15:41 uur

Vijftigste energieadvies uitgereikt

Vijftigste energieadvies uitgereikt

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel reikt het 50e EPA-advies uit aan Arianne Dekker uit Boxtel. (Foto: Henk van Weert).

Wethouder van de Wiel reikte maandagmiddag het vijftigste maatwerkadvies van Energiecoöperatie Boxtel uit aan Arianne Dekker uit Boxtel. Sinds oktober vorig jaar biedt de coöperatie zogeheten maatwerkonderzoeken gratis aan. Het wordt ook wel een Energie Prestatie Advies (EPA) genoemd en is een advies op onder andere het gebied van energiebesparing in huis.

ECBoxtel en de gemeente hebben voor deze actie de handen ineengeslagen. Om de kosten te dekken legt de gemeente per EPA 250 euro bij. Zo is het voor de ontvangers gratis gemaakt. Het advies bestaat naast energiebesparingtips uit aanbelevingen tot aanpassingen die bijdragen aan wooncomfort en binnenklimaat van een woning.

Er is veel animo voor de onderzoeken. Sinds de start heeft een kleine tachtig personen zich aangemeld. Voorzitter van EC Boxtel Marc Verbeeten wijst op het verdwijnen van een drempel; de gemeentesubsidie kon als sinds april worden aangevraagd, maar achteraf pas worden geïnd. Door de samenwerking regelt EC Boxtel de administratieve afhandeling van de 250 euro.


Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Huidtherapie Geerts advies SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding