RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:03:46    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 08 november 2011 15:08 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2011 12:51 uur

Vijftien puppy’s voor hond Wodam

Vijftien puppy’s voor hond Wodam

Op de foto: De Amerikaanse Stafford Wodam met haar vijftien puppy's. (Foto: Albert Stolwijk).

De Amerikaanse Stafford Wodam heeft zaterdagmiddag maar liefst vijftien puppy’s geworpen. Een bijzonder aantal dat niet vaak voorkomt bij honden. Alle jonkies zijn in leven en worden goed verzorgd door de twee baasjes.

Hond Wodam van tweeënhalf jaar staat even in de schijnwerpers. ,,Omroep Brabant, De Telegraaf en Nederland 1 zijn al langs geweest”, vertellen Sussanne van der Meijden (23) en Kees van Aar (23), de eigenaren van de Amerikaanse Stafford. De hond heeft met haar puppy’s ruimte genoeg in het tuinhuisje om tot rust te komen van de bevalling van zaterdag. Die was nogal heftig. ,,We dachten dat er geen einde aan kwam. Om twaalf uur ’s middags begon de bevalling en om zes uur waren alle kleintjes er”, vertelt Van der Meijden.

Het stel had niet verwacht dat het vijftien pups zouden worden. ,,Meestal krijgt een hond zeven tot acht puppy’s. Wodam was best stevig tijdens haar zwangerschap, dus we hebben een echo laten maken. Daar zagen ze aan de ene kant drie kleintjes zitten en aan de andere kant was niets te zien, omdat haar blaas ervoor zat”, zegt Van Aar.

Om de twee uur kijken Van der Meijden en Van Aar even bij de hondjes om te controleren of alles goed gaat. De puppy’s moeten zo’n zes tot acht weken bij de moeder blijven totdat ze zelfstandig kunnen eten. Daarna worden ze verkocht. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar suuske1987@hotmail.com.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Rijschool Dolman TopSlank Koppelmans Huidtherapie Meubelmakerijdenberg 040Fit Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Kindertuin Tiga Zwanenberg adviesgroep SNS Bank Beleef Boxtel