RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:10:48    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 09 december 2013 08:56 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2013 15:47 uur

Vierde lustrum Projectkoor

Vierde lustrum Projectkoor

Op de foto: Het Projectkoor Boxtel verzorgt voor de twintigste keer een kerstconcert in de Sint-Petrusbasiliek. Die is traditioneel tot de laatste plaats bezet…( Foto: Albert Stolwijk).

Het jaarlijkse kerstconcert van het Projectkoor Boxtel beleeft woensdag 11 december de twintigste editie in de Sint-Petrusbasiliek. Het gratis toegankelijke optreden in de verwarmde kerk begint om 20.00 uur.

Adri Aalbers is vanaf het begin dirigent van het gemengde koor dat jaarlijks wordt samengesteld uit leden van plaatselijke zanggroepen, kerkkoren en andere vocalisten. Solistische medewerking wordt verleend door sopraan Arianne Kievits en bas-bariton Rob Hazenberg. De verwarmde Sint-Petrusbasiliek is gratis toegankelijk. In de pauze wordt tegen een kleine vergoeding koffie en thee geschonken.

Het kerstconcert opent dit jaar met ’Ode an die Freude’, de bekende hymne uit de negende symfonie van Ludwig van Beethoven die ook wel als Europees volkslied wordt gebruikt. Naast christmas carols, onder meer van John Rutter, klinken composities die prima in adventstijd passen. Er komen werken voorbij van bijvoorbeeld Mozart, Händel, Fauré en Mendelssohn-Bartholdy. Het projectkoor wordt instrumentaal begeleid door een strijkersensemble dat jaarlijks voor dit doel opnieuw wordt samengesteld. Instrumentale intermezzo’s klinken door hoornist Jasper Aalbers, organist Hans van der Haagen en een eveneens speciaal geformeerd koperensemble.

Zaterdag 14 december wordt het programma in besloten kring herhaald voor het Gehandicaptenplatform Boxtel. Zondag 15 december is het kerstconcert vanaf 15.00 uur te beluisteren in de Sint-Servatiuskerk te Schijndel.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Geerts advies Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij