RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:57:57    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 15 juli 2014 16:38 uur, laatst gewijzigd op 16 juli 2014 19:07 uur

Vierdaagse start met ideaal weer

Vierdaagse start met ideaal weer

Op de foto: Jolanda Meeuwsen (links) en Mirelle van den Oetelaar zijn twee van de 43.000 wandelaars die vandaag startten tijdens de 98e Vierdaagse van Nijmegen.

Mirelle van den Oetelaar en haar vriendin Jolanda Meeuwsen hebben de eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse zonder problemen voltooid. De twee Boxtelse vriendinnen verschenen om kwart over zes vanochtend aan de start op de Wedren voor de ’Dag van Elst’ en kwamen daar om half drie weer aan. Met elk veertig kilometer in de benen.

Welgeteld 43.013 gingen voor dag en dauw op pad voor de 98e editie van het grootste wandelsportevenement ter wereld. In het wandellegioen bevinden zich ook deze keer weer diverse lopers uit Boxtel en omliggende dorpen. Onder hen Mirelle en Jolanda, beide 42 jaar oud.

Vijf jaar geleden liep het tweetal voor het laatst. Mirelle is nu bezig met haar zesde wandeltocht; Jolanda, die de laatste keer moest afhaken, is op weg om haar vijfde Vierdaagsekruisje af te halen. Het zijn ervaren lopers die er ook niet voor terugschrikken om een Kennedymars (80 kilometer) af te leggen. ,,Het ging vandaag zonder problemen. Het was dan ook ideaal wandelweer. Onderweg is het erg gezellig met muziek in de diverse dorpen en applaus van het publiek. Heerlijk”, zo liet Mirelle na binnenkomst weten.

De twee overnachten in een sporthal in het centrum van Nijmegen. ,,In tien minuutjes staan we op de Wedren, het vertrek- en eindpunt. Voor eten wordt gezorgd. Ideaal”, aldus Mirelle. Zich met haar vriendin in het feestgedruis storten dat zich afspeelt rondom de Vierdaagse is er niet bij. ,,Je moet jezelf natuurlijk wel een beetje in acht nemen..."

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Proef Culinair SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel