16:08:22    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 15 juli 2014 16:38 uur, laatst gewijzigd op 16 juli 2014 19:07 uur

Vierdaagse start met ideaal weer

Vierdaagse start met ideaal weer

Op de foto: Jolanda Meeuwsen (links) en Mirelle van den Oetelaar zijn twee van de 43.000 wandelaars die vandaag startten tijdens de 98e Vierdaagse van Nijmegen.

Mirelle van den Oetelaar en haar vriendin Jolanda Meeuwsen hebben de eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse zonder problemen voltooid. De twee Boxtelse vriendinnen verschenen om kwart over zes vanochtend aan de start op de Wedren voor de ’Dag van Elst’ en kwamen daar om half drie weer aan. Met elk veertig kilometer in de benen.

Welgeteld 43.013 gingen voor dag en dauw op pad voor de 98e editie van het grootste wandelsportevenement ter wereld. In het wandellegioen bevinden zich ook deze keer weer diverse lopers uit Boxtel en omliggende dorpen. Onder hen Mirelle en Jolanda, beide 42 jaar oud.

Vijf jaar geleden liep het tweetal voor het laatst. Mirelle is nu bezig met haar zesde wandeltocht; Jolanda, die de laatste keer moest afhaken, is op weg om haar vijfde Vierdaagsekruisje af te halen. Het zijn ervaren lopers die er ook niet voor terugschrikken om een Kennedymars (80 kilometer) af te leggen. ,,Het ging vandaag zonder problemen. Het was dan ook ideaal wandelweer. Onderweg is het erg gezellig met muziek in de diverse dorpen en applaus van het publiek. Heerlijk”, zo liet Mirelle na binnenkomst weten.

De twee overnachten in een sporthal in het centrum van Nijmegen. ,,In tien minuutjes staan we op de Wedren, het vertrek- en eindpunt. Voor eten wordt gezorgd. Ideaal”, aldus Mirelle. Zich met haar vriendin in het feestgedruis storten dat zich afspeelt rondom de Vierdaagse is er niet bij. ,,Je moet jezelf natuurlijk wel een beetje in acht nemen..."

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Olieenzo Filipe Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg TopSlank Remax-optimus Toverboom EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij