05:17:00    zondag, 20 oktober 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 januari 2013 16:16 uur, laatst gewijzigd op 08 januari 2013 16:53 uur

Vier ton voor energiecoöperaties

Vier ton voor energiecoöperaties

Dankzij een provinciale subsidie van 396.000 euro zullen de initiatieven van lokale energiecoöperaties in Boxtel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Oisterwijk, Vught en Heusden een flinke impuls krijgen. Die verwachting sprak de Boxtelse wethouder Peter van de Wiel dinsdagmiddag uit bij de bekendmaking van de financiële steun uit 's-Hertogenbosch.

Namens de zes gemeenten diende Van de Wiel een subsidieaanvraag bij de provincie in nadat bleek dat een soortgelijk verzoek bij de Europese Unie geen kans van slagen had. Door middel van de subsidie moeten zonnepanelen ook beschikbaar komen voor huiseigenaren die niet over voldoende spaargeld beschikken om deze zelf aan te schaffen. Ook bewoners van huurwoningen zouden door de subsidie in staat moeten worden gesteld zich aan te sluiten bij de energiecoöperatie. Voorts zullen boeren worden gestimuleerd zelf energie op te gaan wekken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies EmielTechniek Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Doornmalen electro