RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:16:39    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 25 april 2014 13:27 uur, laatst gewijzigd op 25 april 2014 13:32 uur

Vier Esschenaren krijgen lintje

Vier Esschenaren krijgen lintje

Op de foto: Jozef Verstijnen en Ties van den Aker zijn twee van de vier Esscharen die vrijdagochtend een lintje kregen. (Foto: Gerard Schalkx).

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg verblijdde vrijdagochtend liefst vier mensen uit Esch met een bezoekje. Henriëtte van Brunschot, Paul van Vucht, Jozef Verstijnen en Ties van den Aker werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henriëtte van Brunschot werd in dorpshuis De Es gedecoreerd vanwege haar inspanningen voor muziekvereniging Sint-Willibrordus, dorpshuis De Es, de Nierstichting en de veteranensportclub damesafdeling in Esch. Paul van Vucht zet zich in voor het carnaval in Esch, is onder meer actief als keurmeester en verzette hij ook werk voor Sint-Willibrordus.

De 76-jarige Jozef Verstijnen is sinds 1964 actief voor het gilde Sint-Willebrordus, was raadslid en wethouder in de voormalige gemeente Esch en zette zich ook in voor de buurtbus, biljartvereniging De Es, judoclub Esch en Esch Vooruit. Tenslotte werd Ties van den Aker gedecoreerd door burgemeester Jeannette Zwijnenburg. Hij is sinds 1959 betrokken bij voetbalvereniging Essche Boys en ook de restauratie van de Sint-Willibrorduskerk, Habitat for Humanity op de Filippijnen en Zuid-Afrika, restauratie van de Essche Bierpomp en algemene werkzaamheden voor Essche verenigingen behoren tot de activiteiten die Van den Aker heeft vervuld.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair SNS Bank Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo