RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:05:09    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:41 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 11:30 uur

Verzet tegen landgoedplan Bloemendael

Verschillende bewoners van de buurtschap Roond hebben grote bedenkingen bij de plannen van de gemeente Boxtel om in hun woonomgeving een 22 hectaren omvattend landgoed te realiseren. Volgens bewoonster Nel Dijstelbloem is de Roond al een fraai agrarisch cultuurlandschap dat geen verdere impuls nodig heeft.

Met enkele andere bewoners, onder wie Peter Olijslagers, greep Dijstelbloem de opening van de eerste wandelroutes in Het Groene Woud aan om een tegengeluid te laten horen. Op de plek waar wethouder Peter van de Wiel het eerste paaltje met wandelbordjes plaatste, stonden twee spandoeken die aan duidelijkheid niets te wensen overlieten: ’Zijn we verkocht aan een projectontwikkelaar? Wordt het gebied door 5 x 1.500 vierkante meter bebouwing natuurlijker? Nee, houd de Roond rustig natuurlijk!’.

Volgens Dijstelbloem bereiden de bewoners van de buurtschap nabij de Kampina zich voor op stappen. Binnenkort houden ze een vergadering en wordt bekeken op welke wijze actie gevoerd kan worden tegen de plannen van het gemeentebestuur. Dat heeft een deal gesloten met de Haarense agrariër Wim Vugts, die in ruil voor natuurontwikkeling vijf langgevelboerderijen op kavels van 1.500 vierkante meter mag bouwen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij SNS Bank Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies