RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:10:11    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 07 april 2011 22:03 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2011 11:06 uur

Verzet groeit tegen plan ’Boomgaert’

Verzet groeit tegen plan ’Boomgaert’

Steeds meer organisaties, belangengroeperingen en inwoners verzetten zich tegen het plan om de gemeentevijver en de oude boomgaard aan de Mgr. Bekkersstraat in te ruilen voor een parkeerterrein. Deze week werd duidelijk dat het plan de naam ’Boomgaert’ draagt en dinsdag 12 april al wordt voorgelegd aan de Boxtelse politiek. Twee weken later moet de gemeenteraad een knoop doorhakken.

Deze week hebben de verenigde bewoners van Het Hofje aangegeven fel tegen de plannen te zijn. Eerder werd al duidelijk dat het gemeentebestuur de plannen niet vooraf had besproken met Woonstichting Sint-Joseph en de Zorggroep Elde, die beide nieuwbouw plegen aan de Mgr. Bekkersstraat. Veel bewoners van Vinckenrode en Elisabetsdael hebben volgens tegenstanders juist voor deze nieuwe woonplek gekozen vanwege het uitzicht op vijver en boomgaard.

Zowel Sint-Joseph als ook mbo-school SintLucas zouden alternatieve parkeerplannen hebben aangereikt waarmee volgens oppositiepartij SP niets is gedaan. Ondernemer Steven van Groeningen herhaalt deze week in deze krant dat hij met het gemeentebestuur heeft gesproken over het creëren van een parkeerterrein op een deel van het Pantarhei- en Tielen-terrein, achter de winkels aan de Stationsstraat. Ook VVV, Heemkundekring Boxtel en de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel verzetten zich tegen het plan.

De grootste kritiek komt van oppositiepartij SP die het gemeentebestuur er deze week van beschuldigt dat het de plannen ’als een dief in de nacht’ via de media heeft gepresenteerd. Dat het plan Boomgaert deze maand al op de politieke agenda staat en klaar is voor besluitvorming, wekt verbazing bij de SP. Dat slechts één plan wordt voorgeschoteld en alternatieven niet worden geboden, noemt de partij ’een slechte zaak’. ,,Wij vinden dat de gemeenteraad op zijn minst geïnformeerd had moeten worden over alternatieve plannen en ideeën”, stelt fractievoorzitter Van den Broek.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Proef Culinair