RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:24:48    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 03 augustus 2011 17:19 uur, laatst gewijzigd op 03 augustus 2011 17:25 uur

Vertraging voor Gemondse kapel

Vertraging voor Gemondse kapel

De vergunning voor de bouw van een kapel op de hoek Twijnmeer en Besselaar in Gemonde is nog steeds niet rond. Hoewel de vergunning in 2010 al werd verwacht, heeft de gemeente Sint-Michielsgestel nog geen toestemming gegeven aan de Stichting Maria-Gildekapel Gemonde. Eerst moet het bestemmingsplan Buitengebied nog worden vastgesteld, en dat kan nog wel even gaan duren.

De kapel moet komen te liggen op de hoek van de Twijnmeer en Besselaar. De tekeningen zijn gemaakt en de initiatiefnemers staan te popelen om aan de slag te gaan. ,,Het loopt behoorlijk veel vertraging op”, erkent Jan van Leeuwen van de Stichting Maria-Gildekapel Gemonde. ,,De gemeente kan pas een bouwvergunning afgeven als het bestemmingsplan Buitengebied is goedgekeurd.” Het plan heeft ter inzage gelegen en er is bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan. In augustus wordt de zaak besproken door de Raad van State. ,,Tot die tijd wachten we rustig af”, zegt Van Leeuwen.

Mocht de Raad van State het bezwaarschrift verwerpen, dan duurt het nog even voor de daadwerkelijke bouw kan beginnen. Pas als de bouwvergunning is afgegeven kan de stichting subsidie aan gaan vragen. ,,Het is best frustrerend. De hele Gemondse gemeenschap staat achter het plan en toch kunnen we voorlopig niet starten met de bouw. We wachten nu al een paar jaar en dat is gewoon heel erg jammer", zegt Van Leeuwen. ,,Zodra we goedkeuring hebben, kunnen we meteen aan de slag. Uiteindelijk zal die kapel er komen. Zeker weten.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg