RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:53:20    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 18 september 2012 14:21 uur, laatst gewijzigd op 18 september 2012 14:44 uur

Vertraging aanleg drainage Oost

Vertraging aanleg drainage Oost

Op de foto: In de Mozartlaan wordt momenteel de noodbestrating vervangen door nieuw asfalt. Hier werd eerder dit jaar al de drainage aangelegd om de overlast van hoge grondwaterstanden aan te pakken. (Foto: Henk van Weert).

Het faillissement van de Velddrielse aannemer EVVM dat deze week bekend werd, heeft naar verwachting grote gevolgen voor de uitvoering van de drainagewerkzaamheden in Boxtel-Oost. Dat maakt wethouder Willie van de Langenberg bekend.

Als laagste inschrijver van de openbare aanbesteding zou EVVM over enkele weken starten met de tweede fase om de grondwateroverlast in de grootste woonwijk van Boxtel aan te pakken. De aannemer was volgens de wethouder al bezig met het bestellen van materialen. Het faillissement van EVVM komt voor de gemeente Boxtel als een volslagen verrassing.

Wethouder Van de Langenberg hoopt dat de wegenbouwer een doorstart kan maken. ,,Dan nog zullen we rekening moeten houden met enkele maanden vertraging en zullen de werkzaamheden waarschijnlijk niet eerder dan volgend voorjaar kunnen starten. Maar als de aanbesteding opnieuw moet, dan zijn we verder van huis."

De aannemer die de eerste fase van het drainageproject realiseerde, de firma Verhoeven Infra uit Zaltbommel, is onlangs gestart om de noodbestrating in Oost te vervangen door een nieuwe laag asfalt. Nadat dit eerder al gebeurde op de Kleine Beemd en Dommeloord werden deze week de klinkers verwijderd uit een deel van de Mozartlaan en De Beukums. Nog tot en met volgende week wordt op beide plekken gewerkt en ondervindt het verkeer overlast.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen