RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:25:15    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 28 september 2012 13:49 uur, laatst gewijzigd op 28 september 2012 13:52 uur

Verplichte heffing voor winkeliers

Verplichte heffing voor winkeliers

Op de foto: Vice-voorzitter Berry Welten van de Kamer van Koophandel (midden) reikte in november een cheque uit aan burgemeester Frank van Beers en voorzitter Jan van Vroenhoven van OCB om de centrumplannen te stimuleren. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Alle ondernemers in het centrum van Boxtel gaan via een gemeentelijke heffing meebetalen aan een fonds. Met het geld moet het winkelhart een impuls krijgen. De initiatiefgroep centrummanagement presenteerde dinsdag haar plan van aanpak tijdens een informatiebijeenkomst voor Boxtelse ondernemers. De winkeliers mogen donderdag 1 november stemmen over de invoering van centrummanagement in de gemeente.

OCB-secretaris Willemijn Wijdenes leidde de afgelopen maanden de initiatiefgroep centrummanagement waar ook verschillende ondernemers en medewerkers van de gemeente Boxtel en de Kamer van Koophandel bij zijn aangesloten. ,,We hebben een gebied afgebakend dat onder het centrummanagement gaat vallen”, vertelt Wijdenes. Dit werkgebied loopt van de Rechterstraat ter hoogte van Fellenoord tot de kruising van de Stationsstraat met de Prins Bernhardstraat. Ook de Rozemarijnstraat, de Markt, de Clarissenstraat tot de kruising met de Oude Kerkstraat, de Kruisstraat, de Croonpassage, de Molenstraat tot en met nummer 5 en de Prins Hendrikstraat tot en met nummer 12a horen bij het gebied.

Om de kosten voor centrummanagement te kunnen betalen wordt een fonds opgericht waaraan ondernemers een verplichte bijdrage leveren via een gemeentelijke heffing. Ieder zakelijk pand binnen het afgebakende gebied valt onder deze heffing. Op basis van de WOZ-waarde wordt de heffing per pand bepaald. Dit geld wordt in het fonds gestort en ook de gemeente Boxtel draagt bij. De gehele opbrengst wordt gebruikt voor de realisatie van plannen in het centrum. De minimale bijdrage per ondernemer is 200 euro per jaar en het maximum is vastgesteld op 750 euro.

Lees meer over de plannen in het Brabants Centrum van donderdag 27 september.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen