RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:20:05    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 12 juli 2011 09:54 uur

Vernielingen bij De La Salle

Politie en brandweer hebben maandagavond de handen vol gehad met een reeks incidenten bij orthopedagogisch instituut De La Salle in Boxtel. Een jongeman richtte een reeks vernielingen aan en opende een gaskraan. Ook was er even sprake van een brandgerucht, maar kon de brandweer geen vuurhaard vinden.

De hulpdiensten rukten maandag in eerste instantie uit voor een gaslucht in een van de gebouwen van De La Salle. In een van de gebouwen waar 's avonds niemand aanwezig is hoorde enkele medewerkers tijdens hun ronde een sissend geluid. Omdat men dit niet kon plaatsen keerde zij hierop direct naar buiten waarna de brandweer werd gebeld.

Nadat binnen wat metingen werden verricht en het gas werd afgesloten kwam men tot de conclusie dat er in het pand diverse brandblussers leeg waren gespoten. Ook was een van de ramen aan de buitenzijde van het gebouw ingeslagen. Nadat de brandweer het gebouw veilig had gesteld keerde deze terug richting de kazerne waarna de politie nog een nader onderzoek instelde.

Terwijl de politie bezig was met het onderzoek kwam er een volgende melding binnen van een soortgelijk incident in een ander gebouw op het terrein aan de Schijndelseweg. Aanvankelijk werd uitgegaan van een brand in het restaurant, later bleek dat in nhet gebouw meerdere ruiten waren vernield.

Een getuige had kort voor de eerste melding een jonge knul met een deegroller in de nabijheid van het betreffende gebouw zien lopen. Hij wordt in verband gebracht met de gebeurtenissen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Beleef Boxtel Olieenzo Doornmalen electro