RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:22:02    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 28 december 2012 14:51 uur, laatst gewijzigd op 28 december 2012 14:55 uur

Verkoop vuurwerk van start

Verkoop vuurwerk van start

Op de foto: Medewerkers van 't Liempds Pakhuis waren vrijdag druk bezig met het uitstallen van alle vuurwerkpakketten. (Foto: Peter de Koning).

De verkoop van vuurwerk is vrijdag van start gegaan. Ook bij 't Liempds Pakhuis gingen vrijdag de eerste pakketten over de toonbank. De tip voor de jaarwisseling? De zogenaamde Full Loaded-potten zijn volgens bedrijfsleider Jos van de Laar een échte aanrader.

De echte grote drukte verwacht Van de Laar pas op Oudejaarsdag. ,,Mensen kopen hun vuurwerk vaak op het laatste moment", vertelt de ondernemer. ,,Daarnaast is de verkoop afhankelijk van de weersomstandigheden; bij regen en veel wind wordt beduidend minder vuurwerk verkocht. De vooruitzichten voor dit jaar zijn voor ons dus erg ongunstig."

Bas van den Boogaard (11) was vrijdag als een van de eersten in 't Liempds Pakhuis te vinden. Bas ging naar huis met een vuurwerkpakket ter waarde van vijftig euro. ,,Ik heb een prijsvraag gewonnen", verklapt Bas. ,,Ik ben dol op siervuurwerk, maar ik hou niet zo van echte knallers. Als het maar mooi is, dat is het belangrijkst." De elfjarige verheugt zich erg op de jaarwisseling. ,,Ik heb nu genoeg vuurwerk om de hele avond bezig te zijn."

Ondernemer Van de Laar zal zelf ook de nodige pijlen de lucht in schieten. ,,Ik moet toch op de hoogte blijven van trends", zegt hij. ,,Nieuw vuurwerk uittesten hoort ook bij mijn werk. En dat vind ik helemaal niet erg."

 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Proef Culinair Beleef Boxtel