RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:48:35    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 05 november 2013 16:01 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2013 09:15 uur

Verkoop 'Braken' nóg niet rond

Verkoop \'Braken\' nóg niet rond

Op de foto: De Tilburgse tennisleraar Gerard Smit zou eigenlijk al per 1 juli eigenaar van sportcomplex De Braken worden. Voor de derde maal is de ondertekening van het koopcontract niet doorgegaan. (Foto: Albert Stolwijk).

UPDATE - De verkoop van sportcomplex De Braken begint op een soap te lijken. Voor de derde maal heeft toekomstig eigenaar Gerard Smit de transactie uitgesteld. De Tilburgse tennisleraar wil niet zeggen waarom hij donderdag 31 oktober andermaal niet op kwam dagen bij de notaris en verwijst naar wethouder Willie van de Langenberg. Nu is 2 december als uiterste datum voor ondertekening gepland.

Een verschil van mening over het al dan niet betalen van BTW over de inventaris die Smit overneemt, is aanleiding voor het nieuwe uitstel, meldt wethouder Van de Langenberg. Eigenlijk zou Smit al op 1 juli 500.000 euro op tafel leggen om zich eigenaar te mogen noemen van De Braken. Een meningsverschil over de bouw van een bedrijfswoning bij het complex leidde tot drie maanden uitstel en is inmiddels opgelost.

Dat het koopcontract op 1 oktober opnieuw niet werd getekend, heeft volgens wethouder Van de Langenberg alles te maken met contracten die voormalig eigenaar Martien Pennings in het verleden sloot met bierbrouwerij Heineken. Die heeft onder meer pandrecht op de inventaris als gevolg van een verstrekte geldlening.

De gemeente heeft Smit in september hiervoor al een schadeloosstelling van 10.000 euro geboden en daarmee zouden alle problemen zijn opgelost. Er was een maand uitstel nodig voor ondertekening bij de notaris vanwege de waardebepaling van de roerende en onroerende goederen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Olieenzo