RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:31:20    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 30 juni 2013 11:55 uur, laatst gewijzigd op 30 juni 2013 11:57 uur

Verknocht aan Sint-Arnoldus

Verknocht aan Sint-Arnoldus

Op de foto: Piet Maas en Wim Evers zijn verknocht aan fanfare Sint-Arnoldus in Lennisheuvel. De wekelijkse repetitie op maandagavond in gemeenschapshuis Orion is voor hen ’heilig’. (Foto: Henk van Weert).

Met een concert waarin een muzikale wereldreis wordt ondernomen, zet fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel zondagmiddag 30 juni vanaf 14.00 uur twee van de dertig orkestleden in het middelpunt van de belangstelling. In gemeenschapshuis Orion worden Piet Maas (73) en de een jaar oudere Wim Evers gehuldigd omdat zij respectievelijk zestig en veertig jaar lid zijn van het blaasorkest.

,,De wekelijkse repetitite op maandagavond sla ik vrijwel nooit over. Toen ik na een operatie een tijdje niet mocht blazen, ging ik toch naar de Orion: om te luisteren en gezellig even met de andere muzikanten na te praten”, vertelt cornettist Maas. Evers is geboren in Best waar hij net als zijn vader en vier broers lid was van harmonie Sint-Cecilia. ,,Vanwege mijn werk bij Simon Heesen verhuisde ik in 1972 met mijn gezin naar Lennisheuvel. Aanvankelijk reed ik elke week nog naar de repetitie in Best, maar uiteindelijk koos ik toch voor Sint-Arnoldus en daar heb ik nooit spijt van gehad”, aldus de baritonnist.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij Huidtherapie SNS Bank Gemeente Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg