03:09:47    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 20 mei 2014 14:29 uur, laatst gewijzigd op 20 mei 2014 14:34 uur

Verkeersexamen: altijd spannend

Verkeersexamen: altijd spannend

Op de foto: Leerkracht Reinout Brocken van groep 7 van De Hobbendonken wenst een van zijn leerlingen vlak voor de start van het praktisch verkeersexamen veel succes. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Het blijft een spannende en voor sommige basisscholieren van groep 7 in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel zelfs een zenuwslopende gebeurtenis. Het jaarlijkse praktische verkeersexamen, waarbij de deelnemers een route van ongeveer twintig minuten afleggen door Boxtel.

Dit jaar gaan 350 kinderen van tien basisscholen in de gemeente Boxtel op voor het felbegeerde verkeersdiploma, dat bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Dinsdag was het de beurt aan leerlingen van De Hobbendonken, Angelaschool, De Beemden, Prinses Amaliaschool, Sint-Theresiaschool, Sint-Petrusschool en De Vorsenpoel. Woensdag komen kandidaten van De Spelelier, jenaplanschool Molenwijk en De Oversteek in actie.

De leerlingen mogen tijdens het praktijkexamen niet meer dan vijf fouten maken. Door het rode verkeerslicht rijden betekent dat ze een streep kunnen halen door het diploma.        

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Huidtherapie Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen