17:54:34    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 15 januari 2013 09:42 uur, laatst gewijzigd op 15 januari 2013 09:53 uur

Verkeersdrukte door sneeuwval

Verkeersdrukte door sneeuwval

Op de foto: Het winterse weer zorgde dinsdagochtend voor verkeersdrukte bij de dubbele overweg in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Het winterse weer zorgt voor sneeuwpret en mooie plaatjes van witte landschappen, maar ook voor flink wat verkeersdrukte. De ANWB meldde dinsdagochtend om 08.40 uur dat er in totaal 1.003 kilometer file stond op de Nederlandse wegen. Dit is de drukste ochtendspits ooit in Nederland. Ook in de gemeente Boxtel stond het verkeer op sommige plekken muurvast.

Zo stonden er rijen auto’s bij de dubbele overweg bij bedrijventerrein Ladonk en de Schijndelseweg. Een woordvoerder van de gemeente Boxtel geeft aan dat vier ploegen van twee à drie man om half twee in de nacht van maandag op dinsdag zijn begonnen met strooien en sneeuwruimen. ,,Via Rijkswaterstaat ’s-Hertogenbosch en Eindhoven, Meteoconsult en alle andere weerberichten kregen we maandag al informatie over de mogelijke sneeuwval. Vervolgens is ’s avonds al preventief gestrooid.” Ook is er ’s nachts sneeuw geruimd en gestrooid, zodat de sneeuwlaag beperkt bleef.

Zolang er sneeuw valt, blijven de vier wagens over de vastgestelde routes in de gemeente Boxtel rijden om zout te strooien en sneeuw te ruimen. De voertuigen zijn gemiddeld vijf tot zeven uur bezig om deze routes te rijden. ,,Niet alle wegen in de gemeente worden schoongemaakt. Het gaat vooral om de hoofdwegen, hoofdfietspaden en wijkontsluitingswegen, zodat ze goed begaanbaar zijn voor de hulpdiensten”, aldus de zegsman. Hij geeft aan dat er op dit moment geen extra voertuigen worden ingezet.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Geerts advies Meubelmakerijdenberg Toverboom Geld en Makelaardij Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Podium Boxtel buisman optiek Huidtherapie EmielTechniek