RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:03:43    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 15 januari 2013 09:42 uur, laatst gewijzigd op 15 januari 2013 09:53 uur

Verkeersdrukte door sneeuwval

Verkeersdrukte door sneeuwval

Op de foto: Het winterse weer zorgde dinsdagochtend voor verkeersdrukte bij de dubbele overweg in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Het winterse weer zorgt voor sneeuwpret en mooie plaatjes van witte landschappen, maar ook voor flink wat verkeersdrukte. De ANWB meldde dinsdagochtend om 08.40 uur dat er in totaal 1.003 kilometer file stond op de Nederlandse wegen. Dit is de drukste ochtendspits ooit in Nederland. Ook in de gemeente Boxtel stond het verkeer op sommige plekken muurvast.

Zo stonden er rijen auto’s bij de dubbele overweg bij bedrijventerrein Ladonk en de Schijndelseweg. Een woordvoerder van de gemeente Boxtel geeft aan dat vier ploegen van twee à drie man om half twee in de nacht van maandag op dinsdag zijn begonnen met strooien en sneeuwruimen. ,,Via Rijkswaterstaat ’s-Hertogenbosch en Eindhoven, Meteoconsult en alle andere weerberichten kregen we maandag al informatie over de mogelijke sneeuwval. Vervolgens is ’s avonds al preventief gestrooid.” Ook is er ’s nachts sneeuw geruimd en gestrooid, zodat de sneeuwlaag beperkt bleef.

Zolang er sneeuw valt, blijven de vier wagens over de vastgestelde routes in de gemeente Boxtel rijden om zout te strooien en sneeuw te ruimen. De voertuigen zijn gemiddeld vijf tot zeven uur bezig om deze routes te rijden. ,,Niet alle wegen in de gemeente worden schoongemaakt. Het gaat vooral om de hoofdwegen, hoofdfietspaden en wijkontsluitingswegen, zodat ze goed begaanbaar zijn voor de hulpdiensten”, aldus de zegsman. Hij geeft aan dat er op dit moment geen extra voertuigen worden ingezet.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg SNS Bank Huidtherapie