RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:47:17    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 13 september 2011 17:27 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2011 08:39 uur

’Vergunning proefboring onterecht'

’Vergunning proefboring onterecht\'

Op de foto: De uiterste punt van bedrijventerrein Vorst, in de hoek tussen de Keulsebaan en de spoorlijn, is de locatie die in beeld is voor de proefboringen naar schaliegas. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Rabobank Nederland vindt dat het besluit van de gemeente Boxtel om een vergunning te verstrekken aan het Britse bedrijf Cuadrilla voor proefboringen naar schaliegas vernietigd moet worden. De tijdelijke ontheffing voor de boringen op bedrijventerrein Vorst had niet verleend mogen worden volgens de bank.

De gemeente Boxtel gaf het bedrijf Cuadrilla vorig jaar toestemming om bij wijze van proef te boren naar schaliegas. Dat gas zit op drie tot vier kilometer diepte in kleilagen opgeslagen.

De afdeling bestuursrechtspraak van de rechtbank in ’s-Hertogenbosch behandelde dinsdag twee bezwaren die zijn ingediend tegen de boorvergunning voor schaliegas, waaronder die van Rabobank Nederland. Dit omdat nabij de boorlocatie op Vorst het Rabo-datacentrum gevestigd is en de bank bang is dat de trillingen problemen veroorzaken aan de apparatuur en het digitale betalingsverkeer verstoren.

Tijdens de rechtszaak benadrukte advocaat Jasper Neefe namens Rabodat de locatie in Boxtel was uitgekozen na een grondige risicoanalyse. In zijn ogen is het tijdelijke karakter van de verleende bouwvergunning en ontheffing van het bestaande bestemmingsplan ’onvoldoende’ onderbouwd: ,,Het besluit van de gemeente Boxtel is niet goed voorbereid, niet goed gemotiveerd en onzorgvuldig tot stand gekomen.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Toverboom Tiga SNS Bank TopSlank Kindertuin Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Rijschool Dolman Geerts advies 040Fit Olieenzo Zwanenberg adviesgroep Uitvaartonderneming Bijnen Koppelmans Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion