11:19:13    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 07 juni 2011 11:31 uur

Verbreding A2 stap dichterbij

Door haar handtekening te zetten onder het zogeheten Tracébesluit, heeft minister Melanie Schultz van Haegen maandag de verbreding van de rijksweg A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven een stap dichterbij gebracht. Nog dit jaar moeten de werkzaamheden beginnen. Na de zomervakantie start de volgende inspraakprocedure.

De gemeenteraad van Boxtel heeft vorige week ingestemd met de vormgeving en inrichting van de nieuwe geluidsschermen die Rijkswaterstaat moet bouwen om de A2 te kunnen verbreden naar tweemaal drie rijbanen. Met de belofte van het college van B. en W. op zak dat de groenstrook achter de woningen Vorsenpoel 1 tot en met 27 opgeruimd gaat worden, gaven de raadsfracties unaniem hun zegen aan de groene inpassing in het landschap. Ook al draait de gemeente deels zelf op voor het onderhoud daarvan.

De ondertekening van het Tracébesluit door de minister van Infrastructuur en Milieu heeft enkele maanden op zich laten wachten vanwege het grote aantal inspraakreactie dat is ingediend. Rijkswaterstaat hoopt eind dit jaar met de werkzaamheden te starten; oplevering van de verbreding gebeurt fasegewijs in de komende twee jaren.

Het Tracébesluit wordt na de zomervakantieter inzage gelegd, globaal van half augustus tot eind september. Belanghebbenden kunnen in die periode in beroep gaan bij de Raad van State. Rijkswaterstaat organiseert in de tweede helft van augustus informatieavonden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Huidtherapie buisman optiek Geld en Makelaardij Filipe Remax-optimus Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel TopSlank Alfa Meubelmakerijdenberg Olieenzo Toverboom EmielTechniek