RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:40:32    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 07 juni 2011 11:31 uur

Verbreding A2 stap dichterbij

Door haar handtekening te zetten onder het zogeheten Tracébesluit, heeft minister Melanie Schultz van Haegen maandag de verbreding van de rijksweg A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven een stap dichterbij gebracht. Nog dit jaar moeten de werkzaamheden beginnen. Na de zomervakantie start de volgende inspraakprocedure.

De gemeenteraad van Boxtel heeft vorige week ingestemd met de vormgeving en inrichting van de nieuwe geluidsschermen die Rijkswaterstaat moet bouwen om de A2 te kunnen verbreden naar tweemaal drie rijbanen. Met de belofte van het college van B. en W. op zak dat de groenstrook achter de woningen Vorsenpoel 1 tot en met 27 opgeruimd gaat worden, gaven de raadsfracties unaniem hun zegen aan de groene inpassing in het landschap. Ook al draait de gemeente deels zelf op voor het onderhoud daarvan.

De ondertekening van het Tracébesluit door de minister van Infrastructuur en Milieu heeft enkele maanden op zich laten wachten vanwege het grote aantal inspraakreactie dat is ingediend. Rijkswaterstaat hoopt eind dit jaar met de werkzaamheden te starten; oplevering van de verbreding gebeurt fasegewijs in de komende twee jaren.

Het Tracébesluit wordt na de zomervakantieter inzage gelegd, globaal van half augustus tot eind september. Belanghebbenden kunnen in die periode in beroep gaan bij de Raad van State. Rijkswaterstaat organiseert in de tweede helft van augustus informatieavonden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Huidtherapie Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel