23:08:21    donderdag, 14 november 2019
brabants centrum logo
Zondag, 02 november 2014 11:09 uur, laatst gewijzigd op 02 november 2014 11:11 uur

Verbouwing patronaat op schema

Verbouwing patronaat op schema

De verbouwing van het voormalige patronaat aan de Keefheuvel in Liempde vordert goed. Nieuwe eigenaren Peter en Karin de Puit realiseren in het opvallende gebouw een yogacentrum met woonhuis. De gevel van de vroegere winkel van Van der Vleuten is inmiddels volledig opgeknapt en geeft het pand een heel ander aanzicht.

Het pand werd in 1882 gebouwd en in gebruik genomen als schoolgebouw. In 1925 werd het een parochiehuis, het zogeheten patronaat bleef enkele klaslokalen behouden. In het begin van de jaren zestig kreeg het de oorspronkelijke onderwijsfunctie terug toen de toenmalige jongensschool werd verbouwd. Na een paar jaar leegstand, kochten de broers Nol en Jo van der Vleuten het pand in 1968, het tweetal opende er een witgoed- en antiekzaak.

Aan de Keefheuvel start Karin met een yogacentrum, deze is nu nog gevestigd aan de Fellenoord in Boxtel. De streefdatum voor oplevering is 1 december en het echtpaar verwacht dat dit zeker haalbaar zal zijn. (Foto: Peter de Koning).

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 30 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie