RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:08:01    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 23 november 2012 10:13 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2012 14:26 uur

Verbouwing 'noodzaak' voor Rots

Verbouwing \'noodzaak\' voor Rots

Op de foto: Impressie van de vernieuwde Rots, compleet met terras en groen vooraanzicht. (Foto: architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg).

De Rots verkeert in zwaar weer. Het bestuur zegt dat het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel-Oost alleen gered kan worden door een ambitieuze verbouwing door te voeren, compleet met het realiseren van een kleinschalige theatervoorziening. Zonder dit reddingsplan gaat de deur van De Rots mogelijk op slot...

De bodem van de schatkist in De Rots is in zicht en de enige manier om de financiële exploitatie weer gezond te krijgen is een grondige renovatie. Dat zeggen voorzitter Eric Schouten en bestuurslid Kees Berkelmans vandaag in Brabants Centrum. Met architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg is een bouwplan opgesteld dat in vier fasen uitgevoerd zou kunnen worden.

In de eerste fase, die op 241.000 euro wordt begroot, krijgt het gemeenschapshuis een eigentijdse uitstraling, compleet met theaterfoyer en terras. In de tweede fase (148.000 euro) zou de grote zaal verder vergroot kunnen worden, zodat een kleinschalige maar professionele theatervoorziening ontstaat.

Wethouder Tossy de Man zegt in een reactie dat het bestuur van De Rots eerst een businessplan op tafel moet leggen alvorens de gemeente wil meedenken voor financiële ondersteuning. Ook vraagt de wethouder zich af of er behoefte bestaat aan kleinschalige theatervoorziening. ,,We steunen Podium Boxtel en B-Town al en willen die voorzieningen beslist in de lucht houden.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Meubelmakerijdenberg