RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:15:56    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 24 februari 2012 12:14 uur, laatst gewijzigd op 24 februari 2012 12:17 uur

Verbouwing Sint-Ursula van start

Verbouwing Sint-Ursula van start

Op de foto: Wethouder Anton van Aert (links) en directeur Rob Dekker van Sint-Joseph gaven vrijdag het startsein voor de verbouwing van het Sint-Ursulaklooster. (Foto: Peter de Koning).

Directeur Rob Dekker van Woonstichting Sint-Joseph en wethouder Anton van Aert hebben vrijdag het officiële startsein voor de verbouwing van het Sint-Ursulaklooster gegeven. De indeling van het rijksmonument wordt aangepast zodat alle maatschappelijke voorzieningen bij elkaar komen te zitten.

De werkzaamheden vinden vooral plaats aan de binnenkant van het pand. WegWijs, welzijnsinstelling Delta Boxtel/De Twern, MiK Kunsteducatie, Centrum voor Jeugd en Gezin en de GGD zitten nu versnipperd in het gebouw. Met de herindeling wordt een centrale hal gerealiseerd waar bezoekers terecht kunnen voor vragen. Vanaf daar worden ze doorgestuurd naar de betreffende instantie.

Woonstichting Sint-Joseph is sinds 2008 eigenaar van het Sint-Ursulaklooster en wil de komende jaren nog meer veranderingen aan brengen. Zo worden meer parkeerplaatsen gerealiseerd aan de zijkant en achterzijde van het rijksmonument. Ook wordt de binnenplaats heringericht én worden acht huurwoningen en achttien zorgwoningen gebouwd op het terrein.

De herindeling van het klooster is naar verwachting in mei klaar. Directeur Dekker hoopt eind 2013 ook de overige werkzaamheden te kunnen afronden.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Proef Culinair Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht